Lokacija Postojna
 
 

OPIS LOKACIJE

Občina Postojna leži na območju kraškega sveta in velja za upravno ter gospodarsko središče Notranjske regije. Dobre infrastrukturne povezave omogočajo hiter dostop do Ljubljane, Kopra, Gorice, Trsta in Reke. Občina je bogata tako z naravnimi danostmi kot tudi s kulturno dediščino, največja znamenitost občine pa je Postojnska jama, katero letno obišče preko 500.000 obiskovalcev in spada med eno izmed najbolj obiskanih turističnih znamenitosti v Evropi. Turizem in z njim povezane panoge so najbolj pomembne gospodarske panoge v občini.
 
Objekt Park pod Javorniki 4 je lociran na robu centra Postojne, železniška in avtobusna postaja, osnovna šola, bolnišnica, upravna enota ter ostale za življenje pomembne institucije pa se nahajajo v oddaljenosti do največ 1,5 km. Objekt je lociran tako, da hrup iz avtoceste in železnice ni slišen. Lokacija je primerna za tiste, ki si želijo bivanja v mestnem središču, obenem pa cenijo mirnost okolice.
 

Stanovanje je takoj vseljivo.

Pravnomočno uporabno dovoljenje za objekt/e je bilo pridobljeno 28.07.2009.

Za stanovanje je, skladno z veljavno zakonodajo, pridobljena energetska izkaznica:

- EI Park pod Javorniki 4

OPIS OBJEKTA

Objekt je bil grajen v sklopu projekta gradnje dveh blokov, in sicer na naslovih Park pod Javorniki 4 in Park pod Javorniki 6. V objektu Park pod Javorniki 4, ki je bil dokončan leta 2009, se nahaja skupno 53 stanovanj. V prvi kleti se poleg stanovanj nahajajo tudi shrambe, v drugi kleti pa so lastniški parkirni prostori. Vse etaže so med seboj povezane preko stopnic in dvigala. Skupna kolesarnica, prostor za čistilko in poštni nabiralniki se nahajajo v pritličju. Objekt je priključen na plinohram, otroško igrišče pa se nahaja v delu med obema blokoma.
  
Tlaki, vhodna vrata pohištvo in sanitarna oprema
V bivalnih prostorih je tlak hrastov lamelni parket, brušen in 3x lakiran s polmat barvo. V predsobah, kopalnica in WC-jih so položene nedrsne keramične ploščice. Na balkonih je tlak iz nedrsnega granitogresa, pokrit tlak v pritličju je finaliziran z betonskimi pralnimi ploščami, ostali del pa je zatravljen.
Vhodna vrata v blok so dvokrilna izdelana iz PVC profilov, zastekljena s termopan steklom ter opremljena s samozapirali. Vhodna vrata v stanovanje so lesena, protipožarna, zvočno izolirana in opremljena s kukalom. Notranja vrata so lesena gladka, obložena s furnirjem. Okna in balkonska vrata v 1. in 2. mansardi so opremljena s senčili.
V stanovanjih so že vgrajeni naslednji sanitarni elementi: umivalnik, kopalna kad oz. tuš kadička in sanitarna školjka.
 
Shrambe, parkirišča in prostor za odpadke
Shrambe se nahajajo v prvi kleti in so dostopne iz stopnišča ali z dvigalom. Tlak v shrambah je betonski estrih, obdelan s protiprašnim talnim premazom, vrata pa se zaklepajo z žabico. Stene shramb so iz kovinske mreže, vrata pa se zaklepajo s kovinsko ključavnico. Parkirni prostori se nahajajo v drugi kleti in na terenu. Prostor za odpadke se nahaja zunaj objekta na severni strani.
 
Elektrika in telekomunikacijsko omrežje
Objekt je priključen na javno elektroenergetsko omrežje. Elektroinštalacije so izvedene tako, da ima vsako stanovanje svoje merilno mesto za odvzem električne energije ter ločen odjem za skupno rabo. V vsakem stanovanju je predviden po en telefonski in TV priključek. Objekt je priključen na telekomunikacijsko omrežje.

 
Za objekt je, skladno z veljavno zakonodajo, pridobljena energetska izkaznica.
Postojna(POS016)-EI
 
 
 

SEZNAM STANOVANJ

Ni stanovanj.