Lendava

Kakšno stanovanje iščete?

OPIS LOKACIJE

Lendava je najvzhodnejše mesto v Sloveniji in leži tik ob madžarski meji. Prebivalstvo je mešano, napisi, šolstvo in javne službe pa so dvojezični. Od Murske Sobote je mesto oddaljeno približno 30 km, od Maribora pa nekaj manj kot 80 km. V mestu sta dve osnovni šoli ter srednja šola, povsod pa pouk poteka v dveh jezikih.
 
Mesto se kulturno zelo razvija, na kar je pomembno vplival tudi novi kulturni dom v središču mesta. Zlasti v poletnem času je mesto zelo razgibano, saj privablja veliko obiskovalcev tudi iz drugih krajev. Možnosti za športne aktivnosti so velike, prav tako tudi za zabavo v termah.  
 
Objekt je lociran na mirnem predelu Lendave, ob Župančičevi ulici. Na zahodu objekt leži vzporedno ob Starem Kobiljskem potoku, na južni strani pa je nepozidano zemljišče. Družbena infrastruktura, storitvene dejavnosti, javni potniški promet in ostale pomembnejše institucije se nahajajo v bližini objekta. Objekt je od vstopa na avtocesto oddaljen približno 2 km.
 
Stanovanja so vseljiva takoj.

Pravnomočno uporabno dovoljenje za objekt/e je bilo pridobljeno 31.08.2011.


Za objekt je, skladno z veljavno zakonodajo, pridobljena energetska izkaznica.
EI-LEN005 
 

OPIS OBJEKTA

V objektu ki je bil dokončan konec leta 2011, se nahaja skupno 24 stanovanj, ki ležijo v petih etažah. Tri nadstropja in pritličje so preko stopnic in dvigala povezana s kletjo, kjer se nahajajo notranji parkirni prostori, shrambe stanovalcev, skupna kolesarnica, prostor za vozičke in prostor za čistilko. Stanovanja imajo v večini odprt pogled in veliko svetlobe. Objekt ima osebno dvigalo izdelovalca KONE, na strehi pa tudi strelovodno napravo.
 
Tlaki, notranje stene in sanitarna oprema
Nosilni elementi objekta stene in plošče so izdelani iz monolitne armiranobetonske konstrukcije. Stene med stanovanji so dodatno enostransko obložene z zvočno izolacijo in mavčno-kartonsko oblogo ter so finalno barvane z belo disperzijsko barvo. V kopalnicah je stenska keramika položena do višine stropa. Tlaki v dnevnih sobah in spalnicah so v gotovem večslojno lepljenem hrastovem parketu, na tleh v kuhinjah, predsobah in kopalnicah pa je položena keramika. V ložah je položen granitogres odporen proti zmrzali. V stanovanjih so že vgrajeni naslednji sanitarni elementi: umivalnik, kopalna kad in sanitarna školjka s pokrovom in s pripadajočimi armaturami.
 
Okna, vhodna vrata v stanovanje, notranja vrata in lože/terase/atriji
Zunanja okna stanovanj so iz PVC profilov, senčenje pa omogočeno z zunanjimi horizontalnimi lamelnimi žaluzijami, le na balkonskih vratih pa so nameščene žaluzije z notranjim pogonom. Vhodna vrata so protivlomna z večtočkovnim zapiranjem, varnostno ključavnico, požarno odporna 30min in imajo vratno kukalo. Notranja vrata so lesena, opremljena s kljuko in ključavnico. Stanovanja v pritličju imajo atrije, ki so zatravljeni.  
 
Shrambe, parkirišča in prostor za odpadke
Shrambe se nahajajo v kleti in so dostopne iz stopnišča ali z dvigalom. Stene shramb so iz kovinske mreže, vrata pa se zaklepajo s kovinsko ključavnico. Tlaki so v zglajenem betonu, obdelanem s protiprašnim premazom. Parkirni prostori se nahajajo v kleti in na terenu. Prostor za odpadke se nahaja zunaj objekta ob klančini v garažo.
 
Elektrika, ogrevanje in šibkotočna napeljava

Za preskrbo stanovanj z električno energijo je v vsakem stanovanju izveden razdelilnik z ločenim stikalom, svetilko za indikacijo nižje tarife in instalacijskimi odklopniki za varovanje posameznih tokokrogov. Vsaka stanovanjska enota ima ločen sistem ogrevanja s stenskim plinskim pretočnim grelnikom za ogrevano in sanitarno vodo. Ogrevanje stanovanj je radiatorsko. V vsakem stanovanju je za teleinformacijsko omrežje po ena vtičnica, prav tako za sprejem radijskih in TV programov v dnevnem prostoru. Internetni dostop, IP telefonijo in ostale tovrstne storitve nudi operater Telemach, na katerega je priključen objekt.

Ljubljana Brdo

Soseska Zeleni Gaj na Brdu v Ljubljani je zgled gradnje kakovostnih in funkcionalnih stanovanj ...

Borovnica

V prijetem barjanskem naselju, le 30 kilometrov od Ljubljane, vas čaka soseska, ki leži v objemu neokrnjene narave, a premore ...