Kočevska rezidenca

Kakšno stanovanje iščete?

OPIS LOKACIJE

Kočevska rezidenca se nahaja na vstopnem delu v mesto Kočevje med industrijsko in stanovanjsko pozidavo, zahodno od Ljubljanske ceste - cesta imenovana Pri Unionu. Stanovanja v objektu C so vseljiva od leta 2010. Zelo blizu se nahaja manjši trgovski center z lokali in glavna avtobusna postaja. Drugi oskrbni in družbeno pomembni objekti so v oddaljenosti 1 km.
 

OPIS OBJEKTA

Etažnost objekta je: klet, pritličje, 4 nadstropja in mansarda. Kočevsko rezidenco sestavljajo trije objekti in sicer objekt C in dva vila bloka (vila blok V1 in V2). Vsi objekti imajo skupno klet, ki je zasnovana v eni podzemni etaži, nad katero se med objekti nahaja ploščad z zelenicami in dostopi do objektov. V kleti se poleg tehničnih prostorov in shramb nahajajo tudi prostori za čistila. V objektu C se v pritličju z neposrednim vhodom iz vetrolova nahaja kolesarnica.

Objekt C ima en vhod, eno dvigalo in stopnišče. Vsi skupni prostori v objektih zagotavljajo tudi neoviran dostop, vstop in uporabo funkcionalno oviranim osebam. V objektu C je skupno 45 stanovanj.

V kletni etaži je predvidenih 96 parkirnih mest. V nivoju pritličja se ob zunanjem robu soseske nahajajo parkirna mesta, namenjena obiskovalcem, v sklopu katerih so zagotovljena parkirna mesta za invalide. Uvoz in izvoz za vozila v garažo je preko uvozne rampe lociran na jugovzhodni strani soseske. Režim vstopanja v garaže je urejen z dvižnimi rolo vrati na električni pogon.

Stanovanja so vseljiva takoj.

Pravnomočno uporabno dovoljenje za objekt/e je bilo pridobljeno 15.09.2010.


Za objekt je, skladno z veljavno zakonodajo, pridobljena energetska izkaznica.
Kočevje-EI


 

TEHNIČNI OPIS STANOVANJ
 

1. SPLOŠNi OPIS

 
Stanovanja v objektu po velikosti zajemajo razpon od garsonjer do petsobnih stanovanj. Vsaka stanovanjska enota je opremljena z vsemi priključki, potrebnimi za sodoben način bivanja tj.:
- priključek na električno omrežje,
- priključek na toplovodno omrežje
- priključek na vodovodno omrežje,
- priključek na kanalizacijsko omrežje
- priključek na telekomunikacijsko – optično omrežje
 
Stanovanjem pripadajo shrambe, ki se nahajajo v kleti. Podroben prikaz je viden v grafičnem delu.
 
Kuhinje so opremljene z naslednjimi priključki:
- hladna voda za pomivalni stroj,
- hladna in topla voda za pomivalno korito,
- skupni odtok,
- priključek na električni štedilnik, električni priključek za hladilnik.
 
Sanitarni prostori: oprema kopalnic z WC-jem je proizvajalca Hatria, baterije so Grohe:
- umivalnik z enoročno mešalno baterijo nad umivalnikom
- konzolna WC školjka s podometnim izplakovalnim kotličkom in desko s počasnim zapiranjem
- kopalna kad z enoročno mešalno baterijo oziroma tuš keramična kad z enoročno mešalno baterijo
- priključek za pralni stroj (stanovanja brez utility-ja)

 
Oprema WC-jev:
- umivalnik z enoročno mešalno baterijo nad umivalnikom
- konzolna WC školjka s podometnim izplakovalnim kotličkom in desko
 
Oprema utility-a:
- izveden je priključek za hladno vodo za pralni stroj,
- večji umivalnik z enoročno mešalno baterijo
- odtok
 
2. OBDELAVE IN MATERIALI

OBDELAVA TLAKOV
Tlaki v suhih prostorih v stanovanjih (predprostor, kuhinja, jedilnica, dnevna soba, spalnica, sobe) so izvedeni s troslojnim gotovim hrastovim parketom, z obstenskimi obrobami iz tipskih letvic višine 5 cm iz lesa enake kvalitete kot je parket.
Tlaki v mokrih prostorih v stanovanjih (kopalnica, wc, utility) so izvedeni s keramičnimi ploščicami. Po stenah, ki niso obdelane s keramiko, se izdela keramična obstenska obroba višine 8 cm. Stiki med stensko keramiko so obdelani z inox letvicami.
Terase in balkonske lože so pohodne in so del stanovanjskih prostorov. Finalni sloj balkonov so talne keramične ploščice.
 
OBDELAVA STEN
Nosilne in nenosilne masivne stene med stanovanji in hodniki so z ene strani obdane z dodatnim slojem toplotne in zvočne izolacije (3 cm), brušene in kitane ter barvane s poldisperzijskimi barvami. Notranje predelne stene iz mavčnokartonastih plošč znotraj posameznih stanovanj so kitane in brušene ter pleskarsko obdelane in barvane s poldisperzijskimi barvami. Stene sanitarnih prostorov so do stropa obložene s keramiko izbrane s strani projektanta oziroma barvane s pralno barvo.

3. OKNA IN VRATA
Okna in balkonska vrata so standardne izvedbe bele barve, z okenskimi krili z možnostjo nagiba ter odpiranja v horizontalni smeri. Vsi okenski okvirji so izvedeni iz PVC profilov Rahau, s tipskim varnostnim okovjem v Alu izvedbi. Zasteklitev oken je z dvoslojnim prozornim izolacijskim steklom (U = 1.1 W/m2K). Vse okenske odprtine imajo vgrajene podometne aluminij toplotno izolirane rolete. Roletne omarice so pritrjene na zunanji zgornji strani pred preklado okenskih okvirjev. Izvedba roletnih omaric je podometna. Rolete so sive barve. Zunanje okenske police so plastificirane pločevinaste v beli barvi, notranje so pa heleopan.
Vhodna vrata v posamezne stanovanjske enote so protivlomne varnostne izvedbe s kovinskim podbojem, opremljena z nasadili, kljuko in varnostno ključavnico.
Notranja vrata v stanovanjih so svetle višine 210 cm z nasadili, kljuko in navadno ključavnico.
 
4. KOMUNALNI PRIKLJUČKI IN INŠTALACIJE
Sklop stanovanjskih blokov je priključen na električno in telefonsko omrežje, vodovod, kanalizacijo in toplovod.

OGREVANJE IN PRIPRAVA SANITARNE VODE
Celotno naselje je povezano z daljinskim ogrevanjem na mestno toplarno. Osnovni energent za ogrevanje je biomasa, kar omogoča izredno nizke cene ogrevanja posameznih stanovanj. V kleti objektov je toplotna postaja za pripravo ogrevne vode za radiatorsko gretje. Izdelan je sistem ogrevanja za radiatorsko ogrevanje posameznih sob in sanitarij v stanovanjih in za pripravo tople sanitarne vode, kjer je za vsako stanovanje predviden lasten električni bojler. Za vsako stanovanje je na hodniku posamične etaže v merilni omarici vgrajen kalorimeter (merilec toplotne energije).
Kot grelna telesa sanitarnih in ostalih prostorov so nameščeni radiatorji z vgrajenimi termostatskimi ali dušilnimi ventili, ki so postavljeni na stenske konzole.

VODOVOD
Vsako stanovanje ima svoj obračunski vodomer. Za potrebe oskrbe s toplo sanitarno vodo je predviden bojler V= 80 l s prigrajenim elektro grelcem.
V kuhinjah in kopalnicah je izveden priključek hladne in tople vode. V kuhinji je izveden odtok za pomivalno korito in pomivalni stroj. V kopalnicah je izveden odtok za pralni stroj.

PREZRAČEVANJE
Prezračevanje kuhinj je predvideno kot prisilno prezračevanje preko kuhinjskih nap. Kuhinjsko napo dobavi in priključi vsak lastnik stanovanja sam.
Prisilno se prezračujejo vse kopalnice in ločeni wc-ji. Vgrajeni so nadometni ventilatorji, opremljeni z odbojno loputo in stikalom za časovni zakasnitveni izklop delovanja in vklopom preko lastnega stikala.

REZERVNI DIMNIKI
Vsako stanovanje ima zapečaten priključek na inox rezervni dimnik. Dimnik je vezan na več stanovanj in ne predvideva priključitve kaminov. Rezervni dimnik se uporabi le v primeru izrednih razmer!

ELEKRO INŠTALACIJE
Iz elektro razdelilnih omar kleti se napajajo etažne elektrorazdelilne omare, v katerih so vgrajeni števci električne energije za posamezna stanovanja v etaži.
Razsvetljava
V vseh skupnih prostorih, na balkonih posamezne stanovanjske enote so nameščene stropne ali stenske svetilke, v ostalih prostorih so predvideni izpusti za svetilke.
Inštalacije za moč in tehnološke porabnike
Inštalacije za moč z lokalnim razdelilnikom podometne izvedbe se nahaja na hodniku stanovanja posamezne stanovanjske enote. Električne stenske vtičnice splošne rabe se v stanovanjih nahajajo v vseh prostorih. Električne inštalacije so v vseh stanovanjih prilagojene možnosti namestitve:
- štedilnika s steklo keramičnimi kuhalnimi ploščami
- kuhinjske nape
- prezračevalnega ventilatorja
- bojlerja
- domofonske naprave

Telekomunikacije
V vseh prostorih stanovanj je izvedena telefonska in internetna inštalacija. Po objektih je tudi instalacija za kabelsko televizijo. Položaj vtičnic in ostalih elementov za CATV je prilagojen predvideni opremi prostorov.
V predsobah stanovanj je izvedena domofonska notranja enota. Opremljena je z dvema tipkaloma, ki omogočata preklop smeri govora in druga odpiranje vhodnih vrat s pomočjo prigrajene električne ključavnice.

5. SHRAMBE
Vsako stanovanje ima shrambo v kleti. Tlaki v shrambah so obdelani s protiprašnimi premazom. Predelne stene shramb v kletnih prostorih so izdelane iz mavčnokartonastih plošč, ki so pleskarsko obdelane in barvane. Vrata so kovinska, svetle višine 200 cm in so izvedena s kovinskim podbojem in kovinskim krilom z vsem potrebnim okovjem in cilindrično ključavnico. Kovina je antikorozijsko zaščitena in dvakrat opleskana z barvo za kovino v beli barvi. Vsaka shramba je opremljena s svetilom in vtičnico, ki sta vezana na stanovanjski razdelilec pripadajočega stanovanja. Prezračevanje kletnih shramb se vrši preko kanalnih odvodnih ventilatorjev, kateri zrak sesajo iz zajemnih kanalov (oz. še preko vratne rešetke) v odvodni kanal in nato naprej na prosto.
 
 
 

TEHNIČNI OPIS STAVBE

Obdelava tlakov
Tlaki v tehničnih prostorih in kolesarnicah v kletnih etažah so obdelani s protiprašnimi premazom. Tlaki hodnika pred dvigalom, prostori za čistila in elektro omare v kletnih etažah so izvedeni s keramičnimi ploščicami z obstenskimi obrobami višine 10 cm.
Povozne in parkirne površine v kleti so izvedene v korundu, parkirna mesta so zarisana z barvo in zaporedno oštevilčena.
Stopnice, ki vodijo do kletnih etaž, so obdelane s keramiko in obstenskimi obrobami višine 10 cm. Stopnišča nad nivojem kleti so obdelana s keramiko in obstenskimi keramičnimi obrobami višine 10 cm. Tlaki v vetrolovu, hodnikih v pritličju in nadstropjih, so izvedeni s keramiko in z obstenskimi obrobami višine 10 cm. Tlaki kolesarnic v pritličju objekta C so izvedeni z epoksi premazom in obstenskimi PVC obrobami višine 4 cm.
Ograje stopnišč so izvedene iz jeklenih profilov, varjenih na nosilni okvir, ki je pritrjen na vertikalne jeklene stebričke.
Strop kletne etaže je pod stanovanjskimi prostori toplotno in zvočno izoliran z kombivol izolacijo debeline 20 cm. Stropovi na hodnikih in skupnih prostorih v etažah nad kletjo so brušeni, kitani, glajeni in barvani s poldisperzijskimi barvami.

Vrata
Vsa vrata, ki mejijo na prehod iz ene požarne cone v drugo so požarno varna vrata. So dimotesna in opremljena s samozapiralom. Kovinska vrata v kleti so svetle višine 200 cm in so izvedena s kovinskim podbojem in kovinskim krilom z vsem potrebnim okovjem in cilindrično ključavnico. Garažna rolo vrata so avtomatsko dvižna na električni pogon, s senzorskim zapiranjem. Krmiljenje je omogočeno z daljinskim upravljanjem.
Vhodna vrata v objekte so enokrilna steklena,v PVC okvirjih bele barve, opremljena z Alu okovjem in kljuko ter električno ključavnico, ki je vezana na odklepanje iz posameznih stanovanj preko domofona. V vetrolovih so vgrajeni enostranski poštni nabiralniki, ležečega formata v objektu C ter pokončnega formata v vila blokih.

Razsvetljava kleti in skupnih prostorov
Luči na dovoznih poteh in parkirnih mestih v kletni etaži se prižigajo preko senzorjev s časovnim zamikom, ki ga določi upravnik. Na hodnikih in stopniščih se luči prižigajo ravno tako na senzor, v shrambah pa na stikalo, ki je vezano na posamezno stanovanje. Evakuacijske poti so označene po PZI projektu elektro instalacij.

Zasilna razsvetljava
Pri izpadu omrežne napetosti se aktivira varnostna razsvetljava na stopniščih objekta, hodnikih in v kleti v skladu s požarnim eleboratom. Svetilke zasilne razsvetljave so posebej vidno označene in nameščene nad vrati, na stopnišču, na izhodih in prehodih, tako da ljudem omogočajo, da po najkrajši poti zapustijo ogroženo mesto in odidejo na prosto oziroma na drugo varno mesto.

Telekomunikacije
Za vse objekte je izveden telefonski razvod dveh operaterjev. Iz dovodne TK omarice je izvedena povezava z notranjo TK omarico v samem objektu ter interno instalacijo do posamezne stanovanjske enote. V vsaki sobi v stanovanjih je vgrajen TK priključek.

Zunanja ureditev
Zunanja ureditev zajema naslednje zunanje površine: zasebni atriji, ki so ograjeni z macesnovo ograjo, dovozne površine in interventne poti, pohodne površine, zunanja parkirna mesta, otroško igrišče ter zelene površine. Otroško igrišče z igrali se nahaja med objektoma A in C. V atrijih je 2m pas pohodnega dela ob zunanji steni, kjer so izhodi v atrije, tlakovan z betonskimi tlakovci, preostali del atrija je zatraven. Ograje atrijev v pritličju so izdelane iz barvanih železnih profilov na armiranobetonski plošči, ki so z zunanje strani obdelani z lesenimi deskami. Zunanje dovozne površine in parkirna mesta so asfaltirani, pohodne površine okoli objektov in interventne poti so tlakovane z betonskimi tlakovci. Pred vhodi v objekte se tla obdela s kamnitim pragom. Izvedba tlakov zunanje ureditve je predvidena na plošči nad kletnimi etažami. Vsi betonski tlakovci so položeni na betonsko podlogo. 
 

Borovnica

V prijetem barjanskem naselju, le 30 kilometrov od Ljubljane, vas čaka soseska, ki leži v objemu neokrnjene narave, a premore ...

Sv. Ana v Slovenskih goricah

Občina Sveta Ana je manjša podeželska občina na severu Osrednjih Slovenskih goric.

Slovenj Gradec, Ozare

Slovenj Gradec je sedež edine mestne občine v statistični Koroški regiji ter gospodarsko, pravno, šolsko, bančno, zdravstveno, informacijsko, oskrbovalno, prometno središče Mislinjske doline in širšega območja statistične Koroške regije.

Ljubljana, Novo Brdo

Širši prostor Brda, Vrhovcev zaznamuje kvaliteten odprti prostor z veliko urejenega in naravnega zelenja, kjer prevladuje točkovna individualna stanovanjska gradnja, ki širšemu območju vzpostavlja obstoječo identiteto. Ožje območje predmetne lokacije je pridobilo novo identiteto znotraj zelenega sistema s stanovanjskim naseljem BRDO 1 in malo odmaknjenim Tehnološkim parkom, ki sta se s svojim urbanističnim merilom nekoliko oddaljila od merila okoliške individualne pozidave.