Rače pri Mariboru

Kakšno stanovanje iščete?

Opis lokacije

Stanovanjska soseska Rače se nahaja v mirnem okraju,  500 m od središča Rač ter 14 km od Maribora. Dovoz do objekta je preko interne ceste, ki se navezuje na Mariborsko cesto (Rače – Hotinja).
V bližini se nahajata OŠ in vrtec Rače. Ustanovljeno je tudi društvo stanovalcev soseske Rače (DSSR), namenjeno povezovanju stanovalcev Soseske Rače in skrbi za varno in urejeno bivalno okolje.

Stanovanja so vseljiva takoj.
Pravnomočno uporabno dovoljenje za objekt/e je bilo pridobljeno 17.12.2008.
Za objekt je, skladno z veljavno zakonodajo, pridobljena energetska izkaznica: 
 

Opis objekta

Sosesko sestavlja več stanovanjskih objektov, pravokotne oblike, sestavljenih iz pritličja, dveh etaž in mansarde. V objektu je 20 stanovanjskih enot.
Stropne konstrukcije so iz monolitnih AB plošč, nad katerimi je izveden plavajoči pod. Strešna konstrukcija je iz monolitne AB plošče v izvedbi naklonskega betona, strešne folije ter nastuje prodca.
V bivalnih prostorih je položen lamelni parket, kitan, brušen, lakiran s temeljnim lakom in zaključnim poliuretanskim lakom na vodni osnovi, primernim za bivalne prostore. Položene so standardne zaključne letve. V kuhinji, predprostoru, kopalnici in WC so položene talne ploščice. Na terasah in balkonih je položen granitgres, odporen na zmrzal.
V skupnih prostorih (hodniki, prostor za čistila…) je položen granitogres, odporen na zmrzal. Shrambe in kolesarnice se nahajajo v pritličju objekta.
Okna in balkonska vrata so iz belega PVC. Zasteklitev je dvojni termopan. Okna in balkonska vrata so opremljena z zunanjimi PVC roletami.
Vhodna in notranja vrata skupnih prostorov so iz belega PVC. Vhodna vrata v stanovanja so furnirana s kovinskim podbojem, s povečano zvočno odpornostjo in cilindrično ključavnico. Notranja vrata v stanovanjih so izvedena iz furnirja.
 
Ogrevanje:
  • etažno centralno,
  • kombiniran stenski kotel za zemeljski plin / UNP za ogrevanje in pripravo tople vode v kopalnici ali predprostoru,
  • radiatorji,
  • termostatski ventili,
 
V vsakem stanovanju je priključek za stenski kotel. Instalacija se vodi nadometno pod stropom in ob instalacijskih jaških. Plinomeri so v omarici na hodniku vsake etaže. Vsako stanovanje ima telekomunikacijski in kabelski priključek ter domofon. Objekt je priključen na novo NN omrežje Zagotovljeni so vsi komunalni priključki ( kanalizacija, plin, vodovod…). Objekt ima skupna parkirišča ob interni cesti.

Mozirje, Podrožnik

Stanovanjsko poslovna stavba Podrožnik Mozirje se nahaja ob cesti »Na trgu« nasproti upravnega središča Mozirje.

Rače pri Mariboru

Stanovanjska soseska Rače se nahaja v mirnem okraju, 500 m od središča Rač ter 14 km od Maribora. Dovoz do ...

Slovenj Gradec, Homški park

Slovenj Gradec je sedež edine mestne občine v statistični Koroški regiji ter pravno, gospodarsko, bančno, šolsko, informacijsko, zdravstveno, oskrbovalno, prometno središče Mislinjske doline in širšega območja statistične Koroške regije.

Gornja Radgona, Trate

Gornja Radgona je nastala na pobočju Grajskega griča (nmv 265 m) in leži v severovzhodni Sloveniji in vzdolž reke Mure meji na sosednjo Avstrijo.