Sv. Ana v Slovenskih goricah

Kakšno stanovanje iščete?

Sveta Ana v Slovenskih goricah

Občina Sveta Ana je manjša podeželska občina na severu Osrednjih  Slovenskih goric. Večji del občine s svojim centrom leži vzhodno ob regionalni cesti Lenart – Trate - Avstrija.  Na gričevnatih slemenih v poldnevniški smeri se na nadmorski višini v razponu  od 240 m do 404 m in na  površini 37,2 km2 razprostira dvanajst vasi. 

V občini je  zelo razvito  družbeno življenje. Za predšolsko in osnovnošolsko izobraževanje skrbi Osnovna šola Sv. Ana z dvema vrtcema in centralno osnovno šolo v Sv. Ani in s podružnično šole v Lokavcu. V občini so dejavna tudi številna društva. Del duhovnega življenja se odvija tudi v farni cerkvi Sv. Ane in kapeli Sv. Marije v Rožengruntu. V občini je še zdravstvena ambulanta, pošta, trgovina, bencinska črpalka, kmetijska trgovina, gostinska ponudba, itd.
Predvsem dobri klimatski pogoji za vinogradništvo pa preusmerjajo klasično kmetijsko dejavnost v dopolnilne dejavnosti in turistično ponudbo.

Urejenih je tudi kar nekaj pohodniških, učnih in kolesarskih poti.

Stanovanjski objekt se nahaja v samem centru na naslovu Krivi vrh 4b. 

V neposredni bližini se nahaja:

 • vrtec, 
 • šola,
 • cerkev,
 • zdravstvena ambulanta, 
 • bencinska črpalka, 
 • trgovine, 
 • pošta,
 • kmetijska trgovina,
 • gostinska ponudba,…

Stanovanja so vseljiva takoj.

Pravnomočno uporabno dovoljenje za objekt je bilo pridobljeno 27.2.2020.

Za objekt je, skladno z veljavno zakonodajo, pridobljena energetska izkaznica.

EI Sv. Ana v Slovenskih goricah

Tehnicni opis in skice_Sveta Ana.pdf ( kB)

 

OPIS TEHNIČNIH LASTNOSTI OBJEKTA

Splošno

Novogradnjo predstavlja prostostoječi večstanovanjski objekt v katerem je 12 stanovanj ter 6 parkirnih mest v garaži (klet). 11 lastniških parkirnih mest z nadstrešnico je na ploščadi severno od objekta. 

Tipološko je objekt večstanovanjska stavba z enim sredinskim komunikacijskim jedrom - dvigalom ter stopniščem. Etažnost objekta je K+P+1+M. Objekt ima orientacijo vzhod - zahod. Stanovanja se nahajajo v vseh nadzemnih etažah, v kletni etaži se poleg garaž nahajajo tudi shrambe, ki pripadajo stanovanjem in skupni deli objekta kot so kolesarnica, prostor za čistila in strojnica za dvigalo. V vsaki etaži se nahajajo štiri stanovanja. Vsa stanovanja v pritličju imajo pripadajoči atrij, stanovanja v nadstropju in mansardi pa imajo pripadajoče balkone. Glavni vhod v objekt je iz južne strani, vhod ter uvoz v garaže v kleti pa iz severne strani.

Večstanovanjska stavba je locirana na zemljišču s parcelno številko 90/71 (ZPS), k.o. Zgornja Ročica ob lokalni cesti. Naslov stavbe je Krivi Vrh 4b, 2233 Sv. Ana. Od občinskega centra je oddaljena cca. 500m.

Priključena je na javno gospodarsko infrastrukturo: vodovod, meteorna in fekalna kanalizacija, telekomunikacije in nizkonapetostno električno omrežje. Vsako stanovanje ima lastno ogrevanje s toplotno črpalko zrak – voda. Objekt je razvrščen v razred energetske učinkovitosti B1 in izpolnjuje pogoje skoraj nič-energijske stavbe.  

Objekt je zgrajen v skladu z gradbenim dovoljenjem št. 351 – 143/2018/8  z dne 01.08.2018 (priloga vloga za spremembo investitorja), ki ga je izdala UE Lenart. Pridobljeno je tudi pravnomočno uporabno dovoljenje št. 351/94/2020/3, ki ga je 27.02.2020 izdala UE Lenart. 


Opis stanovanj 

Tlorisi stanovanj so zasnovani funkcionalno tako glede prostorov, kot tudi postavitve opreme. Oprema je v komercialnih skicah vrisana informativno, kot možna postavitev le-te in ni predmet nakupa, razen elementov sanitarne opreme v kopalnici. Struktura notranjih stanovanjskih prostorov zajema predprostor, dnevno sobo s prostorom za jedilno mizo in kuhinjo, kopalnico. Večsobna stanovanja imajo eno spalnico ter kabinet in/ali otroško.

Stanovanja so opremljena z enokrilnimi požarno odpornimi vrati (EI 30) svelte širine 90 cm, opremljena s kljuko na obeh straneh, cilindrično klučavnico, kukalom in samozapiralom (vhodna vrata). Vrata imajo dodatno tesnilo za boljšo zvočno izolativnost (31 dB). Vrata v stanovanju so izolativna CPL vrata svelte širine 85 cm, opremljena s tipsko kljuko. Barva obojih vrat: beli bor, prozvajalec Lesna Vrata d.o.o.. Vrata v stanovanju so prirezana za potrebe prezračevanja (do 1 cm). 
V kopalnici se nahaja tudi ventilatorska enota za prezračevanje stanovanja dobavitelja Lunos, tip Silvento V-EC-ZI z dvostopenjskim delovanjem (15-60 m3/h). Prezračevalni elementi tip AEO (5-35 m3/h) so vgrajeni nad  bakonskimi vratmi v bivalnem prostoru ter nad okni v sobah. 
V stanovanjih so v sobah izvedena enokrilna balkonska vrata in/ali okno, v bivalnem prostoru pa najmanj ena balkonska vrata s fiksnim krilom (pri večjih stanovanjih tudi okno). Balkonska vrata imajo vgrajen nizek prag. V kopalnicah večjih stanovanj je vgrajeno okno (v mansardi strešno). Okvirji so izdelani po sistemu ALU/PVC profilov proizvajalca Aluplast, tip Ideal 7000 (Uf = 1,1 W/m2K, Uw = 0,99 W/m2K). Okna so zastekljena s troslojnim izolacijskim steklom (Ug = 0,7 W/m2k). Okvirji so bele barve. Tudi strešna okna proizvajalca Velux, tip GGU MK06, imajo enake lastnosti in so na notranji strani obdelana s PU oblogo v beli barvi. 
Okna v bivalnih in spalnih prostorih imajo zunanja senčila – žaluzije z ročnim upravljanjem. 

Stene kopalnic so do višine cca. 1,70 m obložene s keramičnimi ploščicami proizvajalca Gorenjev, serija Dream 3 Coffee beige odtenku in v velikosti 25 x 60 cm. V predelu tuša keramične ploščice segajo do stropa. Tla kopalnic so obložena s pripadajočimi keramičnimi ploščicami proizvajalca Gorenje, serija Dream 3 Coffee v beige odtenku in v velikosti 33,3 x 33,3 cm. Razred drsnosti: R9, PEI 3.
 
V kopalnici je vgrajena naslednja sanitarna oprema: 

 • stenski višeči umivalnik proizvajalca Dolomite, tip GEMMA2 J521401, dimenzije (D x Š x V): 50 x 44 x 11,5 cm, s pripadajočo armaturo Unitas Infinity i12; 
 • stenska viseča WC školjka proizvajalca Dolomite, tip GEMMA2 J522501, dimenzije (D x Š x V): 36 x 53 x 35 cm, s podometnim splakovalnikom Geberit Basic in tipko Duofix ter desko s počasnim zapiranjem ; 
 • stenski viseči bide proizvajalca Dolomite, tip GEMMA2 J522601, dimenzije (D x Š x V): 36 x 53 x 35 cm, s pripadajočo armaturo Unitas Infinity i50; 
 • polkrožna tuš kad proizvajalca Kolpasan, tip Evelin in kabina proizvajalca Kolpasan, tip Eco Quat z drsnimi vrati, dimenzije (D x Š x V): 90 x 90 x 185, z ročno armaturo Unitas Infinity i40 s tuš setom s konzolo Infinity a05 ali
 • kotna tuš kad proizvajalca Kolpasan, tip Evelin in vrata Kolpasan, tip Q Line, dimenzije (D x Š x V): 90 x 90 x 190, z ročno armaturo Unitas Infinity i40 s tuš setom s konzolo Infinity a05.

Kopalnica ima priključek za pralni stroj.


V kuhinjah je predviden prostor za električno kuhalno ploščo, napo, pečico, pomivalni stroj, hladilnik, pomivalno korito in shranjevalne omare.  

V kuhinji, bivalnih in spalnih prostorih je finalni tlak vinil debeline 2,5 mm z zidnimi letvami  proizvajalca Onefloor, tip Eco v barvi hrasta in v velikosti 1227 x 187 mm. Predprostori so obloženi z enako keramiko kot tla v kopalnicah. Balkoni so obloženi z granitogresom dimenzij 30,5 x 60,5 cm proizvajalca Ceramica Rondine, serija Greenwood Beige. Razred drsnosti: R10. Pred izhodom v atrij so položeni betonski tlakovci v širini 1,2 metra, ostali del atrija je zatravljen. 

Opečne stene so ometane, glajene in slikopleskarsko obdelane. Stropovi so armirano betonski, glajeni in slikopleskarsko obdelani. Predelne stene, ki niso nosilne, so v opečni izvedbi, ometane, debeline 20 cm in slikopleskarsko obdelane. Svetla višina stanovanja (od gotovega tlaka do stropa) znaša 250 cm.

K vsakemu stanovanju pripada shramba v kletni etaži objekta, ki je zaprta s kovinskimi vratmi proizvajalca Horman, debeline 40 mm, s cilindrično ključavnico. Vzpostavljena je električna povezava med posameznim stanovanjem in pripadajočo shrambo. 

 

Opis konstrukcije

Objekt je temeljen na armirano betonski temeljni plošči. Nosilna konstrukcija kletnega dela objekta je armirano betonska. Nosilna konstrukcija v pritličju, etaži in mansardi je opečna z vertikalnimi armirano betonskimi vezmi. Medetažne plošče objekta v vseh etažah so armirano betonske. Nosilna konstrukcija balkonov je armirano betonska konstrukcija. Stopniščno jedro in dvigalni jašek je armirano betonski. 


Fasadni ovoj in streha 

Fasada je izvedena po sistemu DEMIT - z 20 cm izolacije, v zasipanih delih, kjer je povečan stik z vodo (proti kleti), jo nadomesti ekstrudiran polyester – 15 cm. Finalni sloj je fasadni sistem CERESIT – CT 174 (silikatno-silikonski zaključni omet). Zaključni omet je v svetlem
(0018 po Baumit barvni lestvici) in temnem odtenku (0865 po Baumit barvni lestvici). Streha je simetrična dvokapnica v naklonu 30° in pokrita s strešnikom Tondach Fidelio v naravno rdeči barvi. Toplotna izolacija strehe je iz kamene volne, debelina 30 cm. Toplotna izolacija v kleti je iz stiropora – 15 cm. Obrobe so iz barvane jeklene pločevine. Streha se odvodnjava preko horizontalnih in vertikalnih odtočnih cevi v peskolove. 

Ograje balkonov so sestavljene iz vertikalnih jeklenih lamel, ki so s horizontalo na vrhu in spodaj povezane v okvir ter zapolnjene z barvnimi HPL ploščami v sivi barvi. Predelne stene med dvema sosednjima balkonoma so izvedene z okvirjem in HPL polnilom. Vsi kovinski elementi so INOX. 

Vhodna vrata s cestne strani ter iz dvoriščne so izdelana po sistemu ALU/PVC profilov proizvajalca Rehau (Uf = 1,2 W/m2K, Rw = 33 dB) ter zastekljena z dvoslojnim izolacijskim steklom in polnilom v beli barvi.
 Vsa okna in tudi balkonska vrata v atriju imajo police iz naravnega kamna - granit Beta Rosa. 


Komunikacije in skupni prostori 

V objektu je eno komunikacijsko jedro, ki povezuje, prvič vhod iz dvorišča v kleti, kjer se nahajajo pokrita parkirišča, garaža in shrambe in drugič, glavni vhod v pritličju iz ulice z južne strani ter tretjič, vse hodnike v posameznih etažah. 

Pred vhodnim prostorom pri glavnem vhodu v pritličju je vgrajen videodomofon, ki je povezan z električno ključavnico za odpiranje vhodnih vrat v stanovanjski objekt. V vhodnem prostoru so nameščeni poštni nabiralniki in oglasna tabla. Tla skupnih prostorov so obložena s keramiko proizvajalca Gorenje, kombinacija tipa Craft (15 x 60 cm) in Vicenza 30 x 60 cm) v beige odtenku. Obe razred drsnosti 10, PEI 4.  

Za vertikalno komunikacijo je vgrajeno osebno dvigalo s strojnico in z nosilnostjo 8 oseb oz. 630 kg proizvajalca Infodvig d.o.o.. 

 

Kletna etaža, garaže in shrambe

Klet je v celoti zasnovana v eni etaži in se razteza pod pritličnim delom objekta. V kleti se nahaja skupna garaža z zarisanimi lastniškimi parkirnimi prostori za stanovalce ter v zadnjem delu kleti shrambe, tehnični prostori (pralnica) in kolesarnica.   

 • Garaža 

Dostop z avtom v garažo je omejen z rolo dvižnimi na daljinsko upravljanje. Za peš dostop do garaže se lahko uporabil vhod z dvorišča ali pa stopnišče/dvigalo. Vsi zunanji osebni dostopi so varovani s ključavnico. 

Uvozna klančina je pod 2% naklonom deloma (za potrebe odvodnjavanja) . Stene in stropi kleti so izdelani v betonu, ki je zidarsko obdelan. Finalni tlak v garaži je zaglajeni AB estrih. Prometne površine so visoke minimalno 2,2 m. Prometna ureditev je dimenzionirana za standardno osebno vozilo dimenzij d/š/v = 4,70m/1,75m/1,70m. Parkirna mesta v garaži so postavljena pravokotno na prometno površino. Dimenzije parkirnih mest so cca. 250/600 cm. Širina posameznega parkirnega mesta je omejena bodisi s steno bodisi s stebri. 

Pod stropom garaže nad prometnimi površinami in nad parkirnimi mesti so napeljane vidne električne in strojne inštalacije. 

Garaža je naravno prezračevana preko dveh odprtin, ki sta zaprti z mrežo iz vroče pocinkane ploščevine.  

 • Shrambe 

Do shramb v kleti se dostopa iz stopnišča. Zunanja stena shramb je iz mavčnih plošč in je slikopleskarsko obdelana. Vrata v posamezno shrambo so kovinska, proizvajalca Horman, debeline 40 mm, s cilindrično ključavnico in prezračevalno mrežo. Predelne stene shramb so izdelane z lesom ali armiranobetonske ter slikopleskarsko obdelane. Finalna talna obloga shramb in hodnikov je AB estrih, ki je fino zaglajen. 

Shrambe so namenjene za hrambo stvari, ki niso občutljive na vpliv vlage. Pod stropom hodnikov in shramb so napeljane vidne električne in strojne inštalacije ter kanalizacija. Lastnik posamezne shrambe je dolžan omogočiti dostop do skupnih inštalacij za vzdrževanje objekta.

 

Komunalni priključki in inštalacije 

Objekt je priključen na električno omrežje, vodovod, meteorno in fekalno kanalizacijo ter ima možnost priključitve na optično omrežje.

 • Električne inštalacije 

Vsako stanovanje ima ločeno merilno mesto porabe električne energije. Razdelilna omara s števci za stanovanja in skupno rabo je nameščena v kleti objekta (stopnišče), nasproti vhoda v dvigalo. 

Vgrajen je integriran sistem telekomunikacij (telefon, internet, TV). Razdelilna omara telekomunikacijskega omrežja je nameščena pred vhodom v stavbo v pritličju. V skupnih prostorih (hodniki, stopnišča) in v garaži je nameščena splošna in varnostna razsvetljava (Eaton LED 150 lm). Svetilke v hodnikih in na stopnišču ter v garaži in kolesarnici imajo senzorski vklop. Vklop varnostne razsvetljave je samodejen ob izpadu napajanja. 

Pred vhodom v pritličju je nameščena zunanja enota video domofona, ki je povezana z električno ključavnico za odpiranje vhodnih vrat v objekt. 

V stanovanjih so v predprostoru nameščene razdelilne elektro omarice z inštalacijskimi odklopniki ter telekomunikacijske omarice z optičnim dovodom in dovodi do posameznih telekomunikacijskih vtičnic v stanovanju (UTP oz. koaksialni kabel). V predprostoru je nameščena tudi notranja enota video domofona. Stanovanja imajo zvonec pred vhodom v stanovanje. V stanovanju so pripravljeni priključki za kuhinjsko in kopalniško opremo ter izpusti in stikala za svetilke. Na balkonih so vgrajene stropne svetilke. 

Shrambe v kleti imajo vgrajeno stropno svetilko in vtičnico. 

 • Ogrevanje 

Vsako stanovanja ima ločeno ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode z uporabo toplotne črpalke zrak-voda Daikin Altherma EHVX-D3V / ERLQ-CV. Notranja enota toplotne črpalke posameznega stanovanja se nahaja ali v predprostoru ali v kopalnici, zunanja enota pa na severni fasadi. Temperature prostora/sanitarne vode se upravlja s termostatom, ki je nameščen v bivalnem prostoru. 
Talno gretje je nameščeno v vseh prostorih stanovanj. 

 • Vodovod   

Notranja inštalacija sanitarne vode je napeljana od glavnega skupnega vodomera do merilnih mest posameznega stanovanja. Stanovanja imajo vsak svoj števec z daljinskim odčitavanjem v omarici v pritličju. Razvod poteka po inštalacijskem jašku do posameznega stanovanja.

V kuhinjah je izveden kombiniran priključek hladne vode za pomivalno korito in pomivalni stroj ter priključek tople vode za pomivalno korito. V kopalnicah je izveden priključek hladne vode za pralni stroj ter WC školjko ter priključek tople in hladne vode za umivalnik, tuš kad in bide. 

 • Prezračevanje 

V stanovanjih je izvedeno kontrolirano prezračevanje s sistemom Lunos Silvento, vgrajeni so odvodni ventilatorji z delovanjem po potrebi in možnostjo avtomatske kontrole pretoka zraka vezano na vlago v prostoru. Odvodna enota je nameščena v kopalnici in je priključena na zunanji odvod. Dovod zraka v stanovanje je izveden preko prezračevalnih elementov, ki so nameščeni na oknih/balkonskih vratih. Za potrebe pretoka zraka v stanovanju so vratna krila ustrezno spodrezana. V kuhinjah je predvidena možnost vgradnje kuhinjskih nap na zunanji odvod. 
 
Garaža se naravno prezračuje preko dveh odprtin, ki sta zaprti z mrežo iz vroče pocinkane ploščevine.  

 • Kanalizacija 

Meteorna voda s strehe objekta in odkritih balkonov ter odpadna komunalna voda iz stanovanj je speljana v ločene odvodne vertikalne cevi v inštalacijskih jaških. Vertikale so speljane do stropa kleti, od koder se nadalje ločeno priključujejo preko horizontalne kanalizacije na javno meteorno in fekalno kanalizacijsko omrežje. 

 • Požarna varnost

V objektu so nameščeni ročni gasilni aparati. Evakuacijske poti so označene.


Zunanja ureditev 

Zunanja ureditev je zasnovana kot zelena, javno dostopna površina s pokrito parkirno ploščadjo na severni strani objekta ter ob južni strani objekta z javnim parkiriščem ob ulici. 

Zunanje površine med objektom in potmi so zatravljene. Kot funkcionalna povezava med objektom in okolico je na južni strani objekta urejena tlakovana pešpot, do katere vodijo stopnice.

Pokrita parkirna ploščad na severni strani objekta je namenjena lastniškim parkirnim mestom in prostoru za ločeno zbiranje odpadkov, ki je prosto dostopen. Pokrita parkirna ploščad ima kovinsko konstrukcijo, parkirna površina pa je betonirana. Prostor za odpadke je betoniran (tla in tri stene). 


Energetska učinkovitost 

Objekt kot celota je zgrajen v nizko energetskem standardu in izpolnjuje pogoje skoraj nič - energijske stavbe. Energetski razred objekta je B1.  

Vgrajeni materiali in oprema, ki v tem tehnično-komercialnem opisu niso neposredno omenjeni (posamezne inštalacije ipd.), so navedeni v projektu izvedenih del ali v dokumentu o zanesljivosti objekta. 

Borovnica

V prijetem barjanskem naselju, le 30 kilometrov od Ljubljane, vas čaka soseska, ki leži v objemu neokrnjene narave, a premore ...

Lenart v Slovenskih goricah

Lenart je središče Slovenskih goric, njihovega najbolj značilnega in osrednjega dela. V občini se združujeta mestni utrip in pridih podeželja, saj leži na višji terasi med potokoma Globovnica in Velka. Stanovanjski objekt se nahaja v samem centru Lenarta

Krško, Kovinarska ulica

Objekt se nahaja na Kovinarski ulici, na levem bregu reke Save, v mirnem stanovanjskem predelu v novejšem delu mesta. Objekt je obdan z zelenimi površinami, širše pa stanovanjsko območje obdajajo vinorodni griči.

Maribor, Betnava

Na atraktivni lokaciji pri Betnavskem gozdu v stanovanjskem objektu Betnavski park, oddajamo skupno 35 sodobnih stanovanj različnih struktur, ki imajo zagotovljena parkirna mesta (vsako stanovanje po eno parkirno mesto) v podzemni garaži in pripadajoče kletne shrambe v 1. in 2. kleti. Etažnost objekta je 2K+P+7N