Prevalje, Perzonali

Kakšno stanovanje iščete?

OPIS LOKACIJE

Stanovanjski objekt Perzonali 30, 2391 Prevalje se nahaja v mirnem okolju na zahodnem delu mesta Prevalje, v naselju Perzonali. Objekt je bil zgrajen leta 2010 na lokaciji starega in dotrajanega objekta, ki ga je investitor porušil na isti lokaciji zgradil nov stanovanjski blok.
Na južni in severni strani objekta so zelene površine. Objekt se nahaja ob asfaltni dostopni cesti, ki se na severni strani navezuje na glavno cesto Prevalje-Ravne na Koroškem. V neposredni bližini je avtobusno postajališče. Do centra Prevalj, kjer se nahajajo trgovine, pošta, zdravstveni dom, banka in vrtec je 0,5 km, do šole pa je 1 km. Ob glavni cesti je urejen pločnik, kar omogoča varen peš dostop.
 

OPIS OBJEKTA

Na lokaciji Perzonali 30 je zgrajen večstanovanjski blok z 28 stanovanji in 43 zunanjimi parkirnimi mesti, ki se nahajajo na južni strani objekta. Objekt ima uporabno dovoljenje in urejeno etažno lastnino.  

Stanovanja so sodobno grajena in energijsko varčna. Uporabljeni so kakovostni, izolativni in trpežni materiali. Gotova tla so iz kakovostnih in estetskih keramičnih ploščic ter iz visoko odpornega troslojnega panelnega parketa iz hrastovega lesa. Večstanovanjski objekt ima lastno skupno kotlovnico, kurjeno na zemeljski plin. V dveh ločenih in ustrezno opremljenih prostorih, v pritličju, sta nameščena dva plinska kondenzacijska kotla za proizvodnjo toplote. Neposredno pred vsakim stanovanjem je nameščena stenska merilna postaja za ogrevanje in pripravo sanitarne tople vode (STV). V vsakem stanovanju pa je razdelilna omarica za ogrevalni sistem in pripravo STV.

Stanovanja so vseljiva takoj.

Pravnomočno uporabno dovoljenje za objekt/e je bilo pridobljeno 08.07.2011.Za objekt je, skladno z veljavno zakonodajo, pridobljena energetska izkaznica.
EI_Perzonali 30.pdf 


 

Daljši tehnično komercialni opis stanovanj 

Na lokaciji Perzonali 30 je zgrajen večstanovanjski blok z 28 stanovanji in 43 zunanjimi parkirnimi mesti na južni strani objekta. Objekt ima uporabno dovoljenje in urejeno etažno lastnino.  
 
Opis stanovanj:
 
Stanovanja so sodobno grajena in energijsko varčna. Uporabljeni so kakovostni, izolativni in trpežni materiali. Gotova tla so iz kakovostnih in estetskih keramičnih ploščic ter iz visoko odpornega troslojnega panelnega parketa iz hrastovega lesa.
 
Zasteklitve so troslojne s faktorjem prehodnosti u = 0,83 W/m2K, stene so opečne, izolacijski sloj DEMIT fasade znaša 16 cm. V smeri proti zahodu in vzhodu je fasada obložena z negorljivo fasadno izolacijo.
 
Vhodna vrata v posamezna stanovanja so protipožarna, kategorije EI30C, zvočno izolativna in protivlomna.  
 
Zasnova stanovanj
 
Novogradnja je v garabitih, ki ne presegajo obstoječega porušenega objekta, razen višine objekta, ki je za cca 3,68 m višji od obstoječega objekta. Gabariti objekta so P+1N+3N+M. objekt je v celoti, razen v delu pritličja, kjer so prostori predvideni za shrambe, kolesarnico, vozičke, namenjeni stanovanjem – 28 enot.
 
Konstrukcija in obdelava
 
Tlaki v stanovanjih so različne obdelave od keramike do parketa, v skupnih prostorih pa večinoma nedrseči granitogres, balkoni so obloženi z nedrsečim, mrazoodpornim granitogresom. Stene so finalizirane z disperzijsko barvo, v prostorih, kjer se nahaja voda je položena keramika (kopalnice, wc).
 
Fasada objekta je termična s 16 cm izolacije na 30 cm debelem opečnem zidu.
 
Zunanja okna in vrata so v PVC izvedbi. Pri vseh oknih so izvedene zunanje tipske police iz vlečenega ALU profila in notranje okenske police iz PVC v kompletu z okni.
 
Vrata v posamezna stanovanja so požarno varna, zvočno izolativna, protivlomna in opremljena s kukalom. Vhodna vrata v objekt so PVC izvedbe – v zgornjem delu vrat je izvedena zasteklitev. Vsa zunanja vrata imajo avtomatski nadvratni zapiralec vrat. Vsa notranja vrata so polna, obojestransko furnirana, v tipskem kovinskem suhoprašno barvanem podboju.
 
Ograje stopnic so v kovinski izvedbi, dvakrat osnovno antikorozijsko zaščitene in dvakrat opleskane s pokrivno oljno barvo. Zunanje ograje balkonom so vroče cinkane. Višina vseh ograj je na višini 105cm od gotovega poda.
 
Ogrevanje in priprava sanitarne tople vode:
 
Večstanovanjski objekt ima lastno skupno kotlovnico, kurjeno na zemeljski plin. V dveh ločenih in ustrezno opremljenih prostorih, v pritličju, sta nameščena dva plinska kondenzacijska kotla za proizvodnjo toplote. Skupna instalirana moč kotlov znaša 120 kW. Glavni ogrevalni vod s posameznimi odcepi napaja posamezna stanovanja. Neposredno pred  vsakim stanovanjem je nameščena stenska merilna postaja za ogrevanje in pripravo sanitarne tople vode (STV). V vsakem stanovanju pa je razdelilna omarica za ogrevalni sistem in pripravo STV. Ogrevalni sistem posameznega stanovanja je krmiljen s tedenskim termostatom, priprava STV pa je vodena preko bojlerskega termostata, ki je vgrajen na kombiniranem akumulacijskem bojlerju vsakega stanovanja. Sistem vremensko vodene regulacije ogrevanja objekta zagotavlja minimalne stroške ogrevanja, za potrebe priprave STV pa je spodnja temperatura ogrevne vode omejena na 55 °C. Za pripravo sanitarne tople vode se zato lahko uporablja več načinov (toplota kotlov, toplota kotlov + elektrika, ali samo elektrika) in se lahko prilagaja cenam energentov.        
                                                                         
Objekt ima skupni ogrevalni vod, zato v primeru menjave ali prehoda na drug energetski vir (biomasa, toplovodno ogrevanje iz drugega vira), v objektu niso potrebni nikakršni dodatni posegi.
 
Prednosti uporabljenega sistema s centralnima kondenzacijskima kotloma namesto samostojnih kotlov po stanovanjih so:
  • - stroški vzdrževanja  uporabljenega sistema so nižji. Sredstva za zamenjavo kotlov po poteku življenjske dobe so nižja. Obračunavajo se ob plačilu porabljene energije. (Pogosto se pozablja, da mora plinske kotle po stanovanjih nadomestiti lastnik stanovanja. Ta strošek  je po sedanjih ocenah najmanj 3000 €).
  • - vir energije (namesto plina) se lahko z nizkimi stroški in z minimalnimi posegi v objekt (ne v stanovanja) nadomesti z drugim, ugodnejšim.
  • - centralna kotla imata najvišje termične izkoristke in s tem visoko energetsko učinkovitost.
  • - nizke obremenitve na okolje (minimalni izpusti CO2).
  • - strokovni nadzor delovanja sistema s strani pooblaščene osebe .
  • - večja varnost stanovalcev.
 
Prezračevanje
Prezračevanje je naravno skozi okenske in vratne odprtine ter prisilno preko ventilatorskih enot.
 

Borovnica

V prijetem barjanskem naselju, le 30 kilometrov od Ljubljane, vas čaka soseska, ki leži v objemu neokrnjene narave, a premore ...

Lenart v Slovenskih goricah

Lenart je središče Slovenskih goric, njihovega najbolj značilnega in osrednjega dela. V občini se združujeta mestni utrip in pridih podeželja, saj leži na višji terasi med potokoma Globovnica in Velka. Stanovanjski objekt se nahaja v samem centru Lenarta

Krško, Kovinarska ulica

Objekt se nahaja na Kovinarski ulici, na levem bregu reke Save, v mirnem stanovanjskem predelu v novejšem delu mesta. Objekt je obdan z zelenimi površinami, širše pa stanovanjsko območje obdajajo vinorodni griči.

Maribor, Betnava

Na atraktivni lokaciji pri Betnavskem gozdu v stanovanjskem objektu Betnavski park, oddajamo skupno 35 sodobnih stanovanj različnih struktur, ki imajo zagotovljena parkirna mesta (vsako stanovanje po eno parkirno mesto) v podzemni garaži in pripadajoče kletne shrambe v 1. in 2. kleti. Etažnost objekta je 2K+P+7N