Gornja Radgona, Trate

Kakšno stanovanje iščete?

Gornja Radgona – Trate 33

Gornja Radgona je nastala na pobočju Grajskega griča (nmv 265 m) in leži v severovzhodni Sloveniji in vzdolž reke Mure meji na sosednjo Avstrijo. Slovenijo in Avstrijo povezuje čez Muro »most prijateljstva«.

Mesto  ponujajo aktivne počitniške programe in športna doživetja v vseh letnih časih, na reki Muri raftanje in splavarjenje,  jezera ponujajo ribištvo, razviti so kolesarjenje, tenis in pohodništvo. Mesto utripa v živahnem ritmu kulture. Posebna doživetja pa ponujajo destinacije na Apolonijini poti. Apolonija je bila zeliščarka, obsojena čarovništva, danes je priprošnjica za zdravje in ljubezen.

Gornja Radgona ima pretežno kmetijsko zaledje z razvitim vinogradništvom. Je prepoznavno tudi kot sejemsko mesto. V mestu vsako leto Pomurski sejem d. d. organizira med drugim tudi mednarodni kmetijsko-živilski sejem, največjo tovrstno prireditev v Sloveniji.

 

V neposredni bližini se nahaja:

  • vrtec,
  • osnovna šola,
  • dom upokojencev,
  • mestni park,
  • zdravstveni dom,
  • hipodrom,
  • gasilsko društvo,
  • lekarna,
  • trgovine.

 

Stanovanja so vseljiva takoj.

Pravnomočno uporabno dovoljenje za objekt je bilo pridobljeno 28.8.2020.


Za objekt je, skladno z veljavno zakonodajo, pridobljena energetska izkaznica.

TEHNIČNI OPIS   STANOVANJ

BLOK 3, GORNJA RADGONA

Nosilna konstrukcija

Nosilni elementi objekta bodo monolitni armiranobetonski(AB) Stene med stanovanji bodo AB.

Fasada

Fasada celotnega objekta bo izvedena kot kontaktna fasada s predpisano toplotno izolacijo v debelini 22  cm.

Streha

Streha bo  ravna. Strešna kritina bo  iz  PVC  folije  deb1,8mm, toplotna  izolacija  EPS  deb  25cm.

 

SKUPNI PROSTORI

Tlaki vetrolova in veznih hodnikov ter stopniščnih podestov bodo izvedeni v granitogresu vključno z nizko stensko obrobo. Nastopne ploskve stopnic bodo izvedene v granitogresu.

Pri glavnem vhodu v stanovanjski objekt bo vetrolov z domofoni in poštnimi nabiralniki. Iz vetrolova bo dostop  na  stopnišče z dvigalom.

Stopnišča v vseh nadstropjih stanovanjskega dela objekta se navezujejo na notranje vezne hodnike, iz teh pa posamezni vhodi v stanovanja.

 

STANOVANJA

 

Tlaki

Tlaki v dnevnih sobah, spalnicah, kuhinjah in kabinetih ( odvisno od vrste stanovanja) bodo izvedeni  v gotovem hrastovem troslojnem  parketu (1. kvaliteta) , z nizkimi zaključnimi letvicami.

Na tleh v kopalnicah in predprostorih bo položena keramika, kjer pa so kuhinje sestavni del jedilnice in dnevnega prostora, pa bo tlak poenoten.

Notranje stene

Vse stene bodo zaglajene in barvane z disperzijsko barvo.

Predelne stene stanovanj bodo izdelane iz mavčno kartonskih plošč na kovinski pod konstrukciji. Med profili bo nameščena izolacija. Stene bodo finalno barvane.

Predelne stene v kopalnicah bodo izdelane z vodoodpornimi mavčno kartonskimi ploščami na  kovinski pod konstrukciji.

Stene  v kopalnicah  bodo delno  obložene   s keramiko delno  finalno  barvane  Vogalni stiki keramičnih ploščic bodo izvedeni z zaključnimi profili.

Sanitarna oprema

V kopalnicah  bodo vgrajeni:  umivalnik, sanitarna školjka brez roba s pokrovom( kot npr.  Villery Boch),   tuš  steklena  stena s  armaturami . Pršna kad se izvede iz talne keramike s povečanim nagibom proti talnemu odtoku v ravnini  tlaka.

Okna

Vsa zunanja okna stanovanj bodo iz PVC profilov (Uw =0,9) senčenje steklenih površin bo omogočeno z alu žaluzijami.

Notranja vrata

Notranja vrata  v stanovanjih  bodo lesena furnirana hrastova, podboj  kovinski. Vsa vrata bodo opremljena s kljuko in ključavnico.

Vhodna vrata v stanovanja

Vhodna vrata bodo protipožarna EI30, varnostna in protivlomna z ustrezno toplotno in zvočno izolacijo, hrastov  furnir, podboj  kovinski. Opremljena bodo z varnostno cilindrično ključavnico in vratnim kukalom.

Vrata shramb

Vrata v  shrambah   bodo  kovinska   z  režami  za zračenje.

Lože in balkoni

Tlaki balkonov bodo obloženi z mrazo odpornim gresom deb. 20mm.

Ograje lož in balkonov bodo iz pocinkane kovinske konstrukcije  s kovinskim polnilom. Tlaki teras bodo izvedeni z mrazu odpornim granito gresom debeline 20 mm, ograje teras bodo izvedene  enako  kot  ograje  balkonov.

Dvigala

Objekt bo imel osebno dvigalo z velikostjo kabine v skladu s predpisi za to vrsto objektov.

Shrambe

Shrambe bodo v pritličju,  dostopne iz stopnišča  in z dvigalom. Čelne stene shramb bodo polne izvedbe s kovinskimi ali lesenimi vrati in prezračevalno rešetko, stene med shrambami pa iz  obojestranske panelne pločevine, polnjene s 4 cm  izolacijo. Vrata se bodo odpirala navzven in zaklepala s ključavnico. Tlaki kletnih shramb bodo  izvedeni  z epoxi premazom.  

Parkirna mesta 

Parkirišča stanovalcev bodo locirana na zunanjem parkirišču. Parkirišča  bodo  pokrita (kovinska  nadstrešnica) .

Prostor za odpadke

Prostori za postavitev predpisanih zabojnikov za odpadke stanovalcev bodo v ekološkem otoku, lociranem v bližini objekta.

 

ELEKTRIČNE NAPELJAVE

Napajane objekta z električno energijo je predvideno iz transformatorske postaje.

Za preskrbo stanovanj z električno energijo je v vsakem stanovanju predviden stanovanjski razdelilnik z ločenim stikalom, svetilko za indikacijo nižje tarife in instalacijskimi odklopniki za varovanje posameznih tokokrogov ( varovalka 1x35 (8kW)).

Za razsvetljavo je predviden po en  ali  dva stropna izpusta v vsakem prostoru (odvisno od  velikosti  prostora).  Stropne svetilke bodo nameščene  na  skupnem hodniku, balkonih ali ložah, shrambah  in kopalnicah.

V vsakem stanovanju je za tele informacijsko omrežje predvidena ena vtičnica v predsobi. Za TV je predvidena po ena antenska vtičnica za sprejem radijskih in TV programov v dnevnem prostoru, spalnici  in v  otroških  sobah.

Sistem bo zraven običajnih radijskih in TV programov omogočal tudi dostop na INTERNET, IP telefonijo in ostale storitve, ki jih bo nudil operater. V predsobi vsakega stanovanja je predvidena govorna naprava za komunikacijo z obiskovalci (domofon) pri vhodnih vratih. Pred vhodom v posamezno stanovanje je predvidena tipka za zvonec. Naprava bo kombinirana z električno ključavnico za odpiranje vhodnih vrat.

 

STROJNE INSTALACIJE

Ogrevanje  in hlajenje

Vsaka stanovanjska enota bo imela ločen sistem za ogrevanje  in hlajenje prostorov in sanitarne vode s  toplotno črpalko in vgrajenim  stenskim  konvektorjem. 

Ogrevanje stanovanj bo urejeno s talnim ogrevanjem.

Stopnišča in ostali pomožni prostori ne bodo ogrevani.

Prezračevanje

V  vseh  stanovanjih  bodo  vgrajene  centralne  stropne prezračevalne  naprave , ki jih  odlikujejo odlične tehnične lastnosti:  visoka učinkovitost vračanja toplote,  najtišje delovanje, mala poraba energije.  Inovativna, moderna oblika in individualne nastavitve zadovoljijo še tako zahtevno stranko.

Prezračevanje stanovanj in vseh zunanje ležečih prostorov bo lahko tudi  naravno z odpiranjem zunanjih oken.

Shrambe bodo prezračevane naravno (skozi  vrata).

Vodovodna instalacija

Vertikale bodo vodene v instalacijskih jaških do nadstropij, kjer se bodo na njih priključili posamezni sklopi porabnikov. Vodomeri bodo nameščeni  pred  vsakim  stanovanjem.

Priprava tople sanitarne vode bo s toplotno črpalko.

Odtočna fekalna kanalizaciia

Odtoki iz kuhinj in kopalnic se bodo izvedli s PP (polipropilenskimi) kanalizacijskimi cevmi in fazonskimi kosi ter se bodo speljali preko smradnih zapor v vertikalne instalacijske stene.

 

 

 

Borovnica

V prijetem barjanskem naselju, le 30 kilometrov od Ljubljane, vas čaka soseska, ki leži v objemu neokrnjene narave, a premore ...

Lenart v Slovenskih goricah

Lenart je središče Slovenskih goric, njihovega najbolj značilnega in osrednjega dela. V občini se združujeta mestni utrip in pridih podeželja, saj leži na višji terasi med potokoma Globovnica in Velka. Stanovanjski objekt se nahaja v samem centru Lenarta

Krško, Kovinarska ulica

Objekt se nahaja na Kovinarski ulici, na levem bregu reke Save, v mirnem stanovanjskem predelu v novejšem delu mesta. Objekt je obdan z zelenimi površinami, širše pa stanovanjsko območje obdajajo vinorodni griči.

Maribor, Betnava

Na atraktivni lokaciji pri Betnavskem gozdu v stanovanjskem objektu Betnavski park, oddajamo skupno 35 sodobnih stanovanj različnih struktur, ki imajo zagotovljena parkirna mesta (vsako stanovanje po eno parkirno mesto) v podzemni garaži in pripadajoče kletne shrambe v 1. in 2. kleti. Etažnost objekta je 2K+P+7N