Jesenice, Cesta Franceta Prešerna

Kakšno stanovanje iščete?

OPIS LOKACIJE

Stanovanjsko naselje je v bližini samega centra Jesenic in neposredno ob Savi Dolinki. V bližini novega naselja sta železniška in policijska postaja, pošta ter trgovine. V mestu Jesenice je tudi splošna bolnišnica, osnovne šole, srednje šole ter nakupovalni centri. V kraju so organizirane številne športne dejavnosti, bližina Kranjske Gore pa nudi možnosti tudi za različne zimske in letne športe.
Gradnja stanovanj je na lokaciji obstoječih samskih domov in bivše uprave Gradisa Jesenice, na Prešernovi cesti na Jesenicah. Na zemljišču, ki se nahaja med železniško progo in občinsko cesto na severni strani in Savo Dolinko na južni strani, so zgrajeni štirje stanovanjski bloki s po 23 stanovanji in s pripadajočimi zunanjimi parkirnimi mesti. Lokacija objektov je orientirana sever – jug. Dostop do objektov je s Prešernove ceste na severni strani.
 

Vsak objekt ima dva vhoda, enega z vzhodne in enega iz zahodne strani.

Stanovanje je vseljivo takoj.

Pravnomočno uporabno dovoljenje za objekt/e je bilo pridobljeno 26.05.2009.

Za objekt je, skladno z veljavno zakonodajo, pridobljena energetska izkaznica:
 

Cesta Franceta Prešerna 3 in 3A
Cesta Franceta Prešerna 3D in 3E
Cesta Franceta Prešerna 3B in 3C

 

OPIS OBJEKTOV

 
Sosesko tvorijo trije objekti. V vsakem od objektov je 23 stanovanj različnih velikosti.
 
Vsak objekt ima pet etaž: klet, pritličje in tri nadstropja. Vsi objekti so opremljeni z dvigali. Vsakemu stanovanju pripada shramba v kleti. Parkirna mesta so zagotovljena na zunanjih parkiriščih.
 
Za pripravo ogrevane vode za ogrevanje stanovanj in za toplo sanitarno vodo so izvedene toplotne postaje v kleti, ki so priključene na javni toplovod. Za ogrevanje stanovanjskih prostorov je radiatorsko ogrevanje. Vsako stanovanje ima svoj merilnik porabe.
 
V stanovanjih je izveden priključek za napo v kuhinji in prisilno prezračevanje kopalnic in stranišč.
 
V vsakem stanovanju je nameščen domofon.

Ribnica, Prijateljev trg 1

Stanovanjska enota se nahaja v neposrednem centru mesta in omogoča dobre cestne povezave do drugih lokacij, kot so Ljubljana in Kočevje, vzpostavlja pa se tudi železniška povezava.

Slovenj Gradec, Homški park

Slovenj Gradec je sedež edine mestne občine v statistični Koroški regiji ter pravno, gospodarsko, bančno, šolsko, informacijsko, zdravstveno, oskrbovalno, prometno središče Mislinjske doline in širšega območja statistične Koroške regije.

Slovenj Gradec, Ozare

Slovenj Gradec je sedež edine mestne občine v statistični Koroški regiji ter gospodarsko, pravno, šolsko, bančno, zdravstveno, informacijsko, oskrbovalno, prometno središče Mislinjske doline in širšega območja statistične Koroške regije.

Pekrska gorca, Maribor

Maribor na vseh ravneh pripoveduje bogato zgodbo o prepletu ustvarjalnosti, znanja in usmerjenosti v napredek; o okolju, kjer se dobro počutijo tisti, ki v njem ustvarjajo in živijo. Po zaslugi kakovostne infrastrukture, odlične geolokacije, ki ga umešča v samo središče Evrope in vpetosti v logistično mrežo, je Maribor prvovrstno poslovno okolje za razvoj ali nadgradnjo poslovnih priložnosti.