Koper

Kakšno stanovanje iščete?

Opis lokacije

Mesto Koper je največje slovensko obmorsko mesto, na področju katerega živi preko 20.000 prebivalcev. V mestu sta uradna dva jezika, in sicer poleg slovenščine tudi italijanščina. Koper je gospodarsko zelo razvit kar mu omogoča tudi ugodna lega poleg mednarodnega pristanišča. Podnebje je submediteransko, kar pomeni da so poletja dolga in vroča, pozimi pa temperature le redko padejo pod 0 stopinj. 
Stanovanja se nahajajo znotraj že obstoječega objekta na Dolinski cesti nasproti trgovskega centra Mercator. V bližini se nahajajo tudi vrtec, osnova šola in zdravstveni dom, ki so oddaljeni manj kot dva kilometra. Mogoč je hiter dostop do priključka na koprsko obvoznico in tako na avtocesto Koper – Ljubljana.
Stanovanja so vseljiva takoj.
Pravnomočno uporabno dovoljenje za objekt/e je bilo pridobljeno 18.07.2012 (Koper 2. faza), KOP019 (Šalara I. faza) pa 2.9.2005.

Za stanovanje je, skladno z veljavno zakonodajo, pridobljena energetska izkaznica:

Opis objekta

V objektu ki je bil dokončan leta 2005, se nahaja skupno 133 stanovanj, ki ležijo v sedmih  etažah. V dveh kletnih etažah se nahajajo parkirni prostori in shrambe ter skupni prostori, pritličju pa se poleg stanovanj nahajajo poslovni prostori z mirnimi dejavnostmi. Objekt je zasnovan v obliki črke U in leži na vogalu Šmarske in Dolinske ceste. Objekt ima tri vhode.
Stanovanjski objekt je priključen na kanalizacijo, vodovodno omrežje, plinsko omrežje in CATV.
 

Stene in okna

Opečni zidovi so ometani, zagaljeni in barvani z disperzijsko barvo. Predelne stene iz mavčno-kartonskih plošč so zaglajene in barvane z disperzijsko barvo. V kopalnicah in WC-jih keramična obloga sten sega od stropa, v kuhinji pa je položena v pasu delovnih površin. Okna so iz PVC profilov in imajo zunanje žaluzije za zaščito pred direktnim soncem.
 

Vrata, tlaki in oprema

Glavna vrata v stavbo se odpirajo preko domofonske naprave iz stanovanja. Notranja vrata so lesena in ustrezno zaščitena. Tlaki v kopalnicah in WC-jih so keramični, v sobah in jedilnih prostorih pa je položen standardni lamelni parket. V sanitarnih prostorih so že vgrajeni naslednji sanitarni elementi: umivalnik, kopalna kad ali kad za tuš ter sanitarna školjka z nadomestnim kotličkom.
 

Ogrevanje, elektrika in telekomunikacije

V predsobah so nameščeni plinski kotlički na utekočinjen naftni plin. Sistem ogrevanja v stanovanjih je dvocevni. Grelna telesa so jekleni ploščati radiatorji, v kopalnicah pa kopalniški radiatorji. Merilne naprave za merjenje porabe plina so nameščene v enotah za odčitavanje od vhodnih v stanovanja. V objektu so ločene meritve električne energije za vsako stanovanje, števci pa se nahajaj v skupnih enotah za odčitavanje v pritličju. V stanovanja so speljani telekomunikacijski kabli, tako da ima vsako stanovanje priključek za telefon in kabelsko televizijo.
 

Shrambe in skupni prostori

Shrambe se nahajajo v dveh kleteh. Tlak je zaglajen beton, premazan s protiprašnim premazom, stene pa so iz gips kartonskih plošč. V pritličju so ob vsakem vhodu prostori za kolesa in vozičke, prostor za števce in prostor za zbiranje smeti.

 

Pekrska gorca, Maribor

Maribor na vseh ravneh pripoveduje bogato zgodbo o prepletu ustvarjalnosti, znanja in usmerjenosti v napredek; o okolju, kjer se dobro počutijo tisti, ki v njem ustvarjajo in živijo. Po zaslugi kakovostne infrastrukture, odlične geolokacije, ki ga umešča v samo središče Evrope in vpetosti v logistično mrežo, je Maribor prvovrstno poslovno okolje za razvoj ali nadgradnjo poslovnih priložnosti.

Ljubljana, Novo Brdo

Širši prostor Brda, Vrhovcev zaznamuje kvaliteten odprti prostor z veliko urejenega in naravnega zelenja, kjer prevladuje točkovna individualna stanovanjska gradnja, ki širšemu območju vzpostavlja obstoječo identiteto. Ožje območje predmetne lokacije je pridobilo novo identiteto znotraj zelenega sistema s stanovanjskim naseljem BRDO 1 in malo odmaknjenim Tehnološkim parkom, ki sta se s svojim urbanističnim merilom nekoliko oddaljila od merila okoliške individualne pozidave.

Slovenj Gradec, Ozare

Slovenj Gradec je sedež edine mestne občine v statistični Koroški regiji ter gospodarsko, pravno, šolsko, bančno, zdravstveno, informacijsko, oskrbovalno, prometno središče Mislinjske doline in širšega območja statistične Koroške regije.

Novo mesto

Stanovanjski objekt B2 se nahaja v sklopu obstoječega naselja v Podbrezniku pri Novem mestu.