Novo mesto

Kakšno stanovanje iščete?

OPIS LOKACIJE

Stanovanjski objekt B2 se nahaja v sklopu obstoječega naselja v Podbrezniku pri Novem mestu. Parkirne potrebe so zagotovljene v kleti objekta ter ob samem objektu. Objekt je od centra Novega mesta, kjer se nahaja vsa družbena infrastruktura, oddaljen približno 4 km. Nakupovalno središče se nahaja v oddaljenosti 3-h km.

Pravnomočno uporabno dovoljenje za objekt je bilo pridobljeno 05.03.2014.

Za objekt je, skladno z veljavno zakonodajo, pridobljena energetska izkaznica.
- EI Podbreznik 112 in 112A

 

TEHNIČNI OPIS OBJEKTA

V stanovanjskem objektu je 44 stanovanj, 52 parkirnih mest v kleti ter 17 parkirnih mest na terenu. V kleti objekta se nahajajo parkirna mesta in shrambe. Nekatera pritlična stanovanja imajo atrije, stanovanja v 1., 2. in 3. nadstropju pa balkone. Objekt je orientiran v smeri sever – jug.

Konstrukcija

Konstrukcija kleti je iz armiranega betona. Vse etaže imajo nosilno armirano betonsko konstrukcijo ter armirano betonske stene med stanovanji. Vse nenosilne predelne stene v stanovanjih so iz mavčno kartonskih plošč, z vmesno izolacijo. Stene med sanitarijami in kuhinjo so ojačane za montažo kuhinjskih elementov (višina ojačitve bo navedena v navodilih za obratovanje in vzdrževanje). Predelne stene v mokrih prostorih (sanitarijah) so izvedene iz vlagoodpornih mavčno kartonskih plošč.

Streha

Stavbo pokriva enokapna streha z minimalnim naklonom pokrita je z vodotesno črno kritino s posipom in obrobami iz barvane pločevine.

Fasada

Fasada je izvedena kot kontaktna tankoslojna kompaktna fasada z izolacijo debeline 16 cm in zaključnim slojem.

Notranje stene in stropovi

Vse nosilne armiranobetonske plošče in stene stanovanj, razen kleti, so brušene, glajene in dvakrat slikane s pol-disperzijsko barvo. Stene proti hodnikom so izolirane z izolacijo in finalno slikopleskarsko obdelane, stene med stanovanji pa so dodatno izolirane z izolacijo in knauf oblogo.

Nenosilne stene v stanovanjih so iz mavčno kartonskih plošč glajene in dvakrat slikane s poldisperzijsko barvo. Stene v mokrih prostorih (sanitarijah) so izvedene z vlago odpornimi mavčno kartonskimi ploščami in obložene s keramiko do višine vrat. Stene ob kuhinjskem nizu in kopalnicah za funkcionalno ovirane osebe so dodatno ojačane na mestih za pritrjevanje elementov.

Okna in vrata

Vhodna vrata v stanovanje so protipožarna, protivlomna, zvočno izolirana z večtočkovnim sistemom zaklepanja. Notranja vrata v stanovanjih so lesena – belo barvana opremljena z navadnimi ključavnicami. Vsa notranja vrata so zaradi pretoka zraka med prostori odmaknjena od tal 5 do 8 mm.

Vrata shramb v kleti so kovinska bele barve opremljena s cilindričnimi ključavnicami v vzidanih kovinskih podbojih, prav tako odmaknjena od tal zaradi zagotavljanja dovoda zraka za prezračevanje shramb.

Fasadna okna in balkonska vrata so izvedena v PVC izvedbi, bele barve, s trojno zasteklitvijo, zunanje okenske police so iz aluminija, barvane v beli barvi. Okna so senčena z zunanjimi žaluzijami. Notranje okenske police so plastificirane.

Tlak v stanovanju

Tla v stanovanjih so izvedena z gotovim troslojnim hrastovim panelnim parketom, finalno lakiranim z zaključno trikotno letvijo. Nekatera stanovanja imajo tla v kuhinjskih nišah izveden iz keramičnih ploščic dim 33/33 cm

Tla v kopalnicah so obložena s keramiko, položeno diagonalno dim 33/33 cm.

Tla na balkonih in terasah pritličnih stanovanj so izvedena z zunanjo (zmrzlinsko obstojno nedrsečo) granitogres keramiko dim 33/66 cm in nizkostensko obrobo.

Dvigala

V objektu sta vgrajeni električni dvigali nosilnosti do 1000 kg ali 13 oseb.

Kletne shrambe

Kletne shrambe so med seboj ločene z zidanimi predelnimi stenami iz siporeksa in belo pleskane. Tla v shrambah so premazana s protiprašnim premazom. Prezračevanje shramb je izvedeno z mehanskim odvajanjem zraka preko prezračevalnih kanalov. Stanovanja, ki shrambe nimajo zagotovljene v kleti imajo predviden prostor shrambe v stanovanju.

Ogrevanje

Stanovanjski objekt je priključen na javno plinovodno omrežje zemeljskega plina, ki je v upravljanju podjetja Istrabenz plini d.o.o. Ogrevanje stanovanj je z etažnimi kombiniranimi plinskimi grelniki, izvedenim dvocevnim razvodom radiatorskega ogrevanja z jeklenimi ploščatimi radiatorji s termostatskimi ventili. V kopalnicah so kopalniški radiatorji. V instalacijskem jašku na stopnišču je za vsako stanovanje nameščen plinomer.

Hlajenje

V stanovanjih je izvedena predinstalacija za montažo klimatske naprave. Izvedena je povezava med notranjo enoto, ki je predvidena v dnevnem prostoru stanovanja in zunanjo enoto, ki je predvidena na balkonu oz. terasi stanovanja. Stanovanji v pritličju z loggio imata predviden prostor za zunanjo enoto na uvozni rampi v garažo.

Vodovod

Poraba hladne sanitarne vode je merjena ločeno za vsako stanovanjsko enoto posebej z internimi vodomeri, ki so nameščeni v inštalacijskem jašku na hodniku.

V kopalnici je priključna pipa in odtok za pralni stroj. V kuhinji je priključek hladne in tople vode, skupni odtok za pomivalno korito in pomivalni stroj (priključek na sifon korita).

Vgrajena sanitarna oprema

Natančna dispozicija sanitarne opreme je za vsako stanovanje opredeljena s komercialno skico (wc školjka, podometni WC kotliček,umivalnik, tuš ali kopalna kad, enoročne sanitarne baterije).

V kopalnicah stanovanj za funkcionalno ovirane osebe je vgrajena poglobljena tuš kad.

Prezračevanje

V stanovanjih je predvideno kontrolirano prezračevanje s higrosenzibilno regulacijo preko centralnih ventilatorjev, ki so locirani na podstrehi objekta. Dovod zraka je preko okenskih rešetk, ki so vgrajene v razširitvene profile oken, v vsakemu prostoru stanovanja. V kopalnicah in kuhinjah so nameščeni odvodni elementi z avtomatskim kontroliranim odvodom zraka v odvisnosti od relativne vlage. Notranja vrata v stanovanju so zaradi pretoka zraka med prostori odmaknjena od tal 5 do 8 mm.

V kuhinjah je predviden priključek na prezračevalno tuljavo – za kuhinjske nape (kuhinjska napa mora imeti protipovratno loputo). Prezračevanje shramb v kleti je izvedeno z mehanskim odvajanjem zraka iz vsake shrambe preko prezračevalnih kanalov v prostore garaž. Na prehodu požarnega sektorja garaž so na prezračevalnem sistemu vgrajene požarne lopute, katerih servisiranje mora omogočiti lastnik oz. uporabnik shrambe. Garaže v kleti, so naravno prezračevane (dovodni - odvodni jaški za naravni dovod in odvod zunanjega zraka).

ELEKTRO INŠTALACIJE

Jaki tok

V kleti so izvedena priključna merilna omara s števci električne energije za vsako stanovanje in skupno porabo. Predvidene tarifne varovalke za posamezno stanovanje so 3x20A. V stanovanjih je razdelilna elektro omarica z vgrajenimi instalacijskimi odklopniki nad vhodnimi vrati.

Za razsvetljavo v stanovanjih so predvideni stropni in stenski izpusti za svetilke. Na skupnih delih objekta, terasah, balkonih ter v kopalnicah in WC prostorih so že nameščene svetilke.

Vtičnice in stikala v stanovanju so razporejeni skladno s predvideno dispozicijo notranje opreme.

V kuhinji so predvideni priključki za naslednje naprave:

  • - električni štedilnik - fiksni priključek (3 x 16 A)
  • - kuhinjska napa – fiksni priključek
  • - pečica
  • - pomivalni stroj
  • - hladilnik
  •  

V kopalnici je vtičnica ob umivalniku, ter vtičnici za pralni in sušilni stroj.

V kletnih shrambah je izvedena stropna svetilka in vtičnica vezana na merilno mesto stanovanja.

V garaži in skupnih prostorih je izvedena splošna in varnostna razsvetljava. V stopniščih je vklop razsvetljave avtomatski s senzorjem.

Šibki tok

V vsakem stanovanju je v predprostoru skupna razvodna omarica za telefonsko in antensko instalacijo.

Vsako stanovanje ima izvedeno instalacijo za telefon v stanovanju. Priklop vsak uporabnik ureja sam, neposredno s ponudnikom storitev.

Hišna govorna naprava za komunikacijo obiskovalec - stanovalec je domofon in omogoča zvočno povezavo med vsakim stanovanjem in vhodom ter odklepanje vhodnih vrat z električno ključavnico.

Ljubljana, Zeleni gaj na Brdu F2

Soseska Zeleni Gaj na Brdu v Ljubljani je zgled gradnje kakovostnih in funkcionalnih stanovanj ...

Novo mesto

Stanovanjski objekt B2 se nahaja v sklopu obstoječega naselja v Podbrezniku pri Novem mestu.

Ribnica, Prijateljev trg 1

Stanovanjska enota se nahaja v neposrednem centru mesta in omogoča dobre cestne povezave do drugih lokacij, kot so Ljubljana in Kočevje, vzpostavlja pa se tudi železniška povezava.

Slovenj Gradec, Ozare

Slovenj Gradec je sedež edine mestne občine v statistični Koroški regiji ter gospodarsko, pravno, šolsko, bančno, zdravstveno, informacijsko, oskrbovalno, prometno središče Mislinjske doline in širšega območja statistične Koroške regije.